Speciale Producten

TurboLöscher
 
De TurboLöscher is een high flow aerosol blusvoertuig uitgerust met twee krachtige turbojet straalmotoren. Het Duitse bedrijf Zikun heeft de TurboLöscher ontwikkeld en brengt deze op de markt. Liberty Gasturbine International levert de straalmotoren en de besturingstechniek die toegepast zijn in de TurboLöscher. In omringende landen is de TurboLöscher een algemeen gebruikt brand- en rookbestrijdingsvoertuig. Steamexfire BV heeft een intensieve samenwerking met Zikun en is de Nederlandse vertegenwoordiging van de TurboLöscher.
Een goed voorbeeld van een adequate en succesvolle inzet van de Turbolöscher is de treinramp bij Wetteren in België op 4 mei 2013. De high flow aerosal van de Turbolöscher werd gebruikt voor de koeling van een wagon met giftige stoffen, die zou exploderen als deze te heet zou worden.
 
 Turbolöscher inzet bij ethyleenbrand    Turbolöscher op Interschutz

Tunnelplug

Veelal bestaat er bij de brandweer de behoefte om tijdens een brand één of beide zijden van de betreffende tunnel af te sluiten. Tot op heden was hier nog geen adequate oplossing voor. Liberty Gasturbine Holland BV heeft hier sinds kort verandering in aan kunnen brengen.
 
Er is nu een tunnelplug leverbaar waarbij de tunnel in slechts enkele minuten kan worden afgesloten. In principe is er voor elke tunnel één of meerdere plug(gen) leverbaar waarbij het niet uitgesloten is dat deze in de nabije toekomst permanent in de tunnel worden aangebracht. In geval van een calamiteit hoeft er bijvoorbeeld alleen nog maar op een knop te worden gedrukt om de tunnel af te sluiten. Alle vormen zijn leverbaar.
 
Klik hier voor verschillende aanval scenario's voor tunnelbranden.

Tunnelplug met toegangsluik
 
Klik hier om te zien hoe de plug werkt.
 

Tekening van een tunnelplug
Laatste nieuws

02/12/2014

Laatste nieuws

25/11/2014